Kinderyoga

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding voor kinderyogajuf bij Jip&Jan kinderyoga en kindercoaching. Daar heb ik niet alleen de basismodule afgerond, maar ook een aantal aanvullende modules. (Benieuwd welke? Kijk dan hier.) Omdat ik merkte dat ik de verbinding met de natuur hierin een beetje miste, ben ik in januari 2018 begonnen met de jaaropleiding Natuurlijk Coachen.

In oktober 2016 ben ik begonnen met het geven van kinderyogalessen. Mijn lessen zijn gericht op verbeelding, balans tussen actief en ontspanning, samen zijn, aandacht voor elkaar en jezelf en levenshouding. Via een mooi thema (dat kan een sprookje zijn voor jonge kinderen of juist een gevoel als liefde voor oudere kinderen) gaan we aan de slag met houdingen, ademhaling, ontspanning, massage, gesprekken en een creatieve verwerkingsopdracht (dat kan een tekening zijn, maar ook een mandela van bloemen). Deze lessen duren een uur. Korte lessen, bijvooorbeeld tijdens schooltijd, hebben geen verwerkingsopdracht en bevatten meestal 1 element wat minder.

Tijdens de lessen ervaren kinderen niet alleen wat een oefening fysiek met ze doet, maar we bespreken ook het stukje levenshouding wat er bij komt kijken. Wat was er moeilijk? Hoe ging je daar mee om? Wat doe je thuis als iets moeilijk is? Hoe voelt het als iemand anders het wel kan? Vragen waar veel volwassenen nog dagelijks mee worstelen. Ik vind het prachtig om dit met kinderen te bespreken en ze hierin te begeleiden.

Wil je  meedoen aan deze workshops of wil je graag lessen  volgen? Neem dan even contact op met mij.