Kinderyoga – het schooljaar is weer begonnen!

Overal staan weer prachtige spandoeken langs de weg; het schooljaar is weer begonnen. Voor automobilisten weer even goed oppassen, voor ouders weer een nieuw, vaak welkom, ritme om in te stappen. En voor veel kinderen een spannend moment. Hoe zal de nieuwe klas zijn, hoe zijn de verhoudingen, is de juf/meester leuk? Is het werk van de nieuwe klas moeilijk? Kinderen zijn de eerste dagen niet alleen moe van het vroege opstaan maar ook van alle nieuwe indrukken.

Juist op zo’n moment kan kinderyoga een heerlijk moment van rust zijn. Deze vrolijke en speelse manier van yoga geeft kinderen de kans om vanuit hun fantasie bezig te zijn met hun lichaam.

We werken iedere les met een nieuw thema waarin houdingen, ademhalingsoefeningen, energizers en ontspanningsoefeningen een plaats hebben.
Een les duurt 60 minuten waarin tijd is om samen te delen wat je weet over een onderwerp (of wat er verder ter sprake komt) waarin we oefenen met mindful luisteren.

Daarna wisselen de houdingen en andere oefeningen elkaar af in een wisselende volgorde. Thema’s kiezen we samen zodat kinderen zich betrokken voelen bij hun les. Als afsluiting laten we onze creativiteit stromen, dat kan door te tekenen of verven maar ook door het maken van een mandela met natuurmateriaal.

Bij mooi weer ga ik ook graag met de kinderen naar buiten. Om naar de wolken te kijken, te luisteren naar de wind, dierenhoudingen te doen.

Waar de kinderen ook altijd enorm van genieten zijn de massage momenten. Over de kleren heen maken de kinderen op de rug van hun partner koekjes, pizza’s, laten ze een zon schijnen of een spinnetje lopen. Na de lange intensieve dag is het ook heerlijk om dit zelf bij je kind te doen om hem tot rust te brengen voordat hij gaat slapen. Gewoon wat zachte bewegingen over de rug of met een fijne olie (tip: een lavendelolie helpt bij het slapen) even de voeten insmeren. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.