Er is er 1 jarig

Mijn verjaardagen door de jaren heen heb ik wisselend doorgemaakt. Als ik mijn moeder moet geloven (en ik ga er vanuit dat dit toch een tikkeltje overdreven is) was ik vroeger tijdens mijn kinderfeestje een draak, alles moest op mijn manier en uiteindelijk verstopte ik me ergens in huis. Daarna zijn er periodes geweest waarin ik mijn verjaardag niet of minimaal heb gevierd. En inmiddels ben ik beland in periode waar ik mijn verjaardag meerdere keren vier. En waarin ik regelmatig mijzelf hoor zeggen “maar zo oud voel ik me helemaal niet”.

Blijkbaar hou ik ergens nog vast aan de ideeën die ik ooit, lang geleden, had over 36 zijn. En nu ik er ben is alles anders. Gelukkig maar, want ik ben precies waar ik moet zijn.

Toch merk ik dat ik rond mijn verjaardag, en dit zal er vast mee te maken hebben dat ik aan het begin van het jaar jarig ben, toch altijd weer even stil sta bij waar ik wil dat dit jaar over gaat. En waar vorig jaar over ging. Goede voornemens zijn niet s voor mij, maar ik maak wel graag een jaarthema. Een techniek die ik geleerd heb ik 2018, volgens 365 dagen succesvol mijn leukste jaar.

Vorig jaar was mijn jaar thema connected. De naam van mijn bedrijf, waar ik mijn aandacht aan wilde geven. Maar vertaald staat het voor connectie hebben. Nu liet het wifi thuis nog wel eens te wensen over maar ik heb dat jaar bewust keuzes gemaakt om mijn connecties te verdiepen. Met mijn vriend door te trouwen, door te investeren in mijn vriendschappen maar ook door voor mijzelf te zorgen. De connectie met je zelf is de basis voor veel dingen die je doet. Dus ik koos er dit jaar voor om mijn geld uit te geven aan massages en coaching in plaats van nieuwe kleren. Ik koos er voor om projecten die niet goed voelde los te laten. Ik koos er voor soms even wat langer om de bank te liggen en soms om toch naar de sportschool te gaan. Ik koos er voor om ’s avonds langer door te werken zodat ik ’s middags met mijn hond het bos in kon duiken.

Nu strekt een nieuw jaar zich voor mij uit, en dat vraagt om een nieuw thema. Een thema waarin ruimte zit, ontwikkeling. Let it grow. Het rolt zo mijn vingers uit nu ik het schrijf. Ergens lag het in mijn hoofd al klaar, te wachten op deze verjaardag.

2020 – Let is grow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.