1-op-1 coachingstraject

In mijn hoofd ben ik 24/7 aan het werk.

Ik heb bijna geen tijd meer voor mijn privéleven.

Het lesgeven lukt wel, maar al die taken eromheen, dat maakt het onderwijs zo zwaar

Zie je wel, ik kan dit niet. Hoe doen andere leerkrachten dat?

 

Stress en burn out

1 op de 5 leerkrachten krijgt te maken met een burn out. 1 op de 5! We zijn kampioen burn out, en dat is eigenlijk heel verdrietig.

Wellicht lees je dit en denk je aan collega’s die je, al dan niet tijdelijk, met een burn out of zware stressklachten hebt zien verdwijnen. Of misschien heb je dit zelf al ervaren. Ik heb zelf in ieder schoolteam leerkrachten met zware burn outs weg zien gaan, vaak collega’s die enorm veel passie en expertise in huis hadden. En ook ik heb een paar weken minder gewerkt toen de stress voor mij te hoog werd.

Gelukkig begint de politiek ook steeds meer te zien dat er wat aan gedaan moet worden en is er extra geld beschikbaar gekomen om de werkdruk te lijf te gaan.

En toch, toch blijven er leerkrachten stress ervaren.

Voelt een dag zwaar en lang. Hebben ze het weekend nodig om uit te rusten. Zeggen ze afspraken op zondagavond af omdat ze al gespannen zijn voor de volgende dag. Lopen ze iedere dag met een zwaar gevoel en een enorme to do lijst, die nooit af komt, de school uit.

Lichter voor de klas

Lichter voor de klas staan gaat  over de leiding nemen in je klas en in je leven. Het gaat over staan voor je professionaliteit en grenzen, niet alleen in je klas, maar ook in je dagelijkse schoolzaken.

In dit 1 op 1 coachingprogramma help ik jou om lichter voor de klas te staan.

Het gaat over vanuit rust en ontspanning je passie uitoefenen in plaats van meegesleurd worden in de maalstroom van stress.

Het Lichter voor de klas programma gaat binnenkort van start. Wil je op de hoogte blijven van dit progamma? Vul dan het contactformulier in of volg mij op Instagram.