Dit is Nienke

Nienke Denekamp

Op het strand, wind door mijn haren, heerlijk!

34 jaar

Werkzaam als leerkracht op de School of Understanding Amstelveen, expert levenshouding

Verbonden aan 365 dagen succesvol onderwijsontwikkelteam

Kinderyogadocent

Woon in Almere met vriend

Ik hou er van om dingen te combineren. Hier dus een yogalesje voordat we gingen surfen.

 

Dat was de korte introductie, maar ik ben natuurlijk veel meer. 34 jaar is niet alleen maar mijn leeftijd, maar ook mijn levenstijd. En daarin heb ik flink wat ervaring op gedaan. Alle lessen die ik geleerd heb neem ik mee naar de lessen die ik geef en de ontmoetingen die ik heb.

Ik ben al 10 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Veel scholen gezien, verschillende klassen mogen begeleiden en 2 jaar geleden dan toch eindelijk de kans gekregen om te mogen helpen bouwen aan een nieuwe school. De School of Understanding heeft een prachtige visie, die helemaal aansluit bij hoe ik onderwijs zie. Ze zetten levenshouding (hoe ga je om met tegenslagen, leren doorzetten, je eigen talenten leren kennen) voor vakken als rekenen en taal. En toen ik daar zelf ook nog het stukje yoga en meditatie aan toe mocht voegen was het voor mij natuurlijk feest! Ben je benieuwd geworden naar deze school? Kijk dan hier voor meer informatie.

Naast mijn werk voor de klas geef ik ook yogalessen aan kinderen. Ik ben de yogajuf die de kinderen in de middenbouw weekelijks yoga geeft, de workshops na schooltijd verzorgd en ik geef in kleine groepjes ‘speciale’ yogalessen (bijvoorbeeld voor HSP kinderen of voor kinderen die moeite hebben met emoties doorleven). Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier voor meer informatie.

Squla vroeg mij om een webinair te geven over sociaal emotionele ontwikkeling op scholen.

Eind 2017 kwam ik in contact met het onderwijsontwikkelteam van 365 dagen succesvol. Zij willen naast hun programma voor volwassenen ook iets voor kinderen aanbieden. Omdat ik al veel bezig ben met levenshouding voor de School of Understanding leek het mij een prachtige uitdaging om ook hier mee aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik al een paar maanden bezig met het schrijven van lessen en me verder te verdiepen in de methode van 365 dagen succesvol. Wil je meer weten over deze methode? Kijk dan hier voor meer informatie.

Als je ziet dat je slippers worden meegenomen door de zee…